Ενα Ερώτημα για τον Κύριο Παπανδρέου

 

ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΚΟΡΟΪΔΑ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ;

«Δεν θα επιτρέψω να αφήσουμε τους υπάλληλους και τους συνταξιούχους να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα κι όσοι πλούτισαν σε βάρος του Δημοσίου, να συνεχίζουν να πίνουν στην υγεία του «κορόϊδου».»

Από τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ 2.3.2010.

Δεν γνωρίζω αν το ξέρει. Γνωρίζω όμως σίγουρα, ότι όφειλε να το ξέρει κι αν όχι, πως οφείλει να το μάθει. Ποιοί είναι οι δέκα χιλιάδες, ποιοί οι εκατό χιλιάδες πιο πλούσιοι Έλληνες; Αν στην πρώτη κατηγορία επιβληθεί μια έκτακτη εισφορά εκατό χιλιάδων Ευρώ θα εξοικονομηθεί 1 δισ. Ευρώ. Κι άλλο ένα, αν στη δεύτερη κατηγορία επιβληθεί μια έκτακτη εισφορά δέκα χιλιάδων Ευρώ. Αν ο πρωθυπουργός δεν πάρει τώρα μια πρωτοβουλία και προς αυτήν την οικονομική κατεύθυνση, δικαίως τα λοιπά εκατομμύρια των συμπολιτών, που δεν ανήκουμε στη μειοψηφία των εκατομμυριούχων, θα θεωρήσουμε, πως μας θεωρεί Δίχως Εισαγωγικά Κορόϊδα.

Ένα διερωτώμενο κορόϊδο(;)
 

ΥΓ: Η επιβολή της εν λόγω έκτακτης εισφοράς, όπως και κάθε άλλο επιμέρους οικονομικό μέτρο, δεν πρόκειται βέβαια να λύσει από μόνη της τα μακροχρόνια δομικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Μπορεί όμως να δώσει μιαν αρχική απάντηση προς «καλόπιστους» και «κακόπιστους»: Θα βαδίσουμε σ’ ένα δρόμο επανασυγκρότησης κι αναγέννησης της χώρας ή σ’ ένα δρόμο διαιώνισης της προχειρότητας, της φαυλότητας, της απάτης, της αδικίας, της κοροϊδίας, δηλαδή της καταστροφής;

 

Advertisements

3 thoughts on “Ενα Ερώτημα για τον Κύριο Παπανδρέου

  1. H Αριστερά, όπως όλοι οι πολίτες του κόσμου έχουν πιστέψει ότι μπορεί να υπάρξει δίκαιη φορολογία και όλοι μαζί ψάχνουμε να βρούμε τις χρυσές αγελάδες και τις κότες με τα χρυσά αυγά, που θα καλύψουν δίκαια τις ανάγκες του έθνους.
    Με κύρια πηγή φόρων τους έμμεσους φόρους, με το πολυεθνικό κεφάλαιο να έχει ευλύγιστη ικανότηα ξεγλιστρίματος, η αναζήτηση δίκαιων φόρων , στα πλαίσια «εθνικού κράτους» είναι απάτη ‘η αφέλεια.
    Να καταργηθεί η φορολογία μαζί με την απόσπαση της ιδιοκτησίας του χρήματος από τα χέρια των τραπεζιτών.
    Φορολογία υπάρχει, γιατί τα κράτη δεν μπορούν να τυπώσουν χρήμα, αφού δεν είναι δικό τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s