ΠΟΙΟΣ Ή ΠΩΣ; (2)

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών πυροδοτούν, σε ένα πάντα ρευστό κι αβέβαιο πολιτκό σκηνικό, την εναγώνια αναζήτηση όλων των πολιτικών κομμάτων για την καλύτερη επιλογή επιβίωσης κι ανάδειξής τους.

Πως θα ανασυνταχθεί η κεντροδεξιά, πως θα καλύψει το κενό και πως θα συσπειρωθεί η κεντροαριστερά, πως θα διευρύνει την επιρροή του ο ΣΥΡΙΖΑ;
Κι ακόμα παραπέρα, τι είδους συμμαχική κυβέρνηση μπορεί να σχηματισθεί, όποτε γίνουν εθνικές εκλογές;

Αναμφίβολα η διαμόρφωση του πολιτικού τοπίου θα επιδράσει στην πραγματική ζωή των ανθρώπων.  Όμως πολύ περισσότερο θα επιρρεάσει την πραγματική ζωή, η συζήτηση και η λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση όσων ζουν στην ανέχεια και η συζήτηση και η διαμόρφωση προτάσεων μεσοπρόθεσμης μεταρρύθμισης σε όλα ανεξαίρετα τα πεδία της δημόσιας ζωής.

Με δυό λόγια το επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης θα έπρεπε να είναι και να μετατοπιστεί στο ερώτημα: ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Οι συμμαχίες, οι συνενώσεις, αύριο ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης συνεργασίας, θα πρέπει για νάναι οφέλιμες, στέρεες κι αποτελεσματικές, να στηριχθούν πάνω σε καλά κι έγκαιρα επεξεργασμένες πρακτικές θέσεις πολιτικής.

Αυτή δε η επεξεργασία δεν πρέπει να γίνει μόνο ή κυρίως μεταξύ πολιτικών κομμάτων.  Η διαδικασία της επαναστατικής μεταρρύθμισης της χώρας μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση όσων γίνεται περισσότερο συνειδητών πολιτών, γιατί αυτό διασφαλίζει μεγαλύτερη πληρότητα κι αποτελεσματικότητα.

Η πολιτική δύναμη που θα επικεντρωθεί στο Πως; θα οφελήσει  και το λαό και τον εαυτό της.

27.5.2014

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s