Η ΑΝΑΓΚΗ

Τι έχει ανάγκη σήμερα η χώρα;
Μια ισχυρή κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτή να επιδιώξει την επαναλειτουργία του κράτους, τη βοήθεια στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, τη δυναμική ώθηση στην οικονομία, την αποτελεσματική διεθνή διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας.
Με δημοκρατία, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη κι αλληλεγγύη, αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα.
Η τομή που έχει ανάγκη να πραγματοποιήσει η Ελλάδα σε όλους ανεξαίρετα τους τομείς του βίου της, δεν θα έρθει με ευχολόγια, με λεκτικές αντιδικίες, με επιστράτευση ανίκανων πολιτικολογούντων κάθε απόχρωσης. Μα με σκληρή ενωτική, πρακτική, συστηματική, διεξοδική κι επίμονη δουλειά, στην οποία πρέπει να επιστρατευθεί και να ηγηθεί ότι καλύτερο σε ανθρώπινο στελεχικό δυναμικό διαθέτει ο τόπος.
Αν δεν γίνουν όλα αυτά θα εξακολουθήσουμε να παραδέρνουμε και πιθανότητα θα επιδεινωθεί κι άλλο η ζωή μας.
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές τα δεδομένα φαντάζουν αδιαμφισβήτητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτο κόμμα. Υπάρχουν τρείς εναλλακτικές εκδοχές. Η πρώτη είναι, να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με πολύ ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με μια πολιτική εκλογική μειοψηφία της τάξης του 35%. Η δεύτερη, αν δεν έχει αυτοδυναμία, να μας οδηγήσει σε νέες εκλογές, που το αποτέλεσμά τους και βέβαιο δεν είναι, αλλά κι αν νικήσει το περίγραμμα της νίκης του δεν θα διαφέρει από αυτό της πρώτης εκδοχής. Με την οικονομία βέβαια σε ακόμα μεγαλύτερη κατάρρευση. Η τρίτη εκδοχή είναι να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΟΤΑΜΙ ή και με το ΠΑΣΟΚ σχηματίζοντας την καλύτερη δυνατή αξιοκρατική κυβέρνηση, που θα είναι ισχυρή και κοινοβουλευτικά και πολιτικά στο εκλογικό σώμα.
Τι είναι καλύτερο για τη χώρα; Μια αδύναμη κυβέρνηση αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ ή μια ισχυρή ενωτική κυβέρνηση; Μέτρο της αδυναμίας και της ισχύος είναι οι ψήφοι, οι έδρες και η ικανότητα και η διάθεση των ανθρώπων. Και ο ασφυκτικός εσωτερικός και διεθνής περίγυρος που απαιτεί το μέγιστο της ενωτικής αξιοκρατικής προσπάθειας. Όσο πιο ισχυρό βγει το ΠΟΤΑΜΙ στις εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Όχι χάριν της δικής του αυτάρκειας ή αυτοδύναμης επάρκειας, αλλά χάριν του δημιουργικού ενωτικού δρόμου που διανοίγει. Πορευόμενοι με ιδεολογήματα, διχαστική πρακτική κι ανάξιους κομματικούς φωστήρες η Ελλάδα θ’ αργήσει κι άλλο ν’ ανιχνεύσει την επιζητούμενη αναγέννησή της.

Advertisements

2 thoughts on “Η ΑΝΑΓΚΗ

 1. Η χώρα έχει ανάγκη από μια δυνατή κυβέρνηση που καταρχάς θα σταματήσει την κοινωνική εξαθλίωση άμεσα. Που θα διασώσει την πρώτη κατοικία, θα αυξήσει τις κατώτερες συντάξεις, θα αποκταστήσει τους μισθούς σε ένα επίπεδο στοιχειώδους αξιοπρεπούς διαβίωσης, θα επαναδημιουργήσει το σύστημα υγείας και την παιδεία, θα αποκαταστήσει τους διαλυμένους δημοκρατικούς θεσμούς, θα πατάξει την διαπλοκή κράτους-τραπεζών- ΜΜΕ.
  Αυτά είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ.
  Κοινή λογική απαιτεί ότι εδώ δεν ανήκουν αυτοί που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάντια, πρωτοφανές «επίτευγμα» παγκοσμίως. Η ύβρις τους είναι τόσο μεγάλη που ούτε που τολμώ να φανταστώ αντίστοιχη κάθαρση.
  Στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, που προτείνεις ως κυβερνητικό εταίρο, έχει απομείνει ότι χειρότερο έχει να επιδειξει το ούτως ή άλλως διαλυμένο πολιτικό μας σύστημα. Με πρωτομάστορα το μεγάλο, τεράστιο ΕΓΩ, το Βενιζέλο, ο οποίος προκειμένου να διασωθεί πολιτικά αλλά και για να αποφύγει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τα έργα και τις ημέρες του είναι διατεθιμένος να προσφέρει γη και ύδωρ στον οποιονδήποτε. Με αυτόν θα κτίσουμε το όραμά μας, Δημήτρη;
  Μεγάλη, όσο πιο μεγάλη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ανάγκη. Για να υλοποιηθούν οι μεγάλες δημοκρατικές και κοινωνικές τομές που απαιτούνται άμεσα. Χωρίς να φοβάται μην του τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια οι κάθε λογής καλοθελητές, πρώην πρωθυπουργοί ή όψιμοι κομήτες της πολιτικής του «΄όπου κάτσει». Και στηριζόμενος γερά στη Βουλή και στην κοινωνία, να καλέσει να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή προσπάθεια όσους μοιράζονται το ίδιο όραμα.
  Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Όχι χάριν της δικής του αυτάρκειας ή αυτοδύναμης επάρκειας, αλλά χάριν του κοινωνικού, δημοκρατικού δρόμου που διανοίγει. Απορρίπτοντας γενικά ιδεολογήματα, διπρόσωπη πρακτική κι ανάξιους κομματικούς φωστήρες της τελευταίας στιγμής.
  Με την κινητοποίηση όλων μας προς τους στόχους αυτούς, η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει την αναγέννησή της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s