ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ

Σύμφωνα με τη σημερινή 24.11. Οργανωτική Πρόταση του Επικεφαλής οι εθελοντές-μέλη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ θα κληθούμε στις 6-7 Δεκεμβρίου, σε δυό εβδομάδες δηλαδή, να ψηφίσουμε ηλεκτρονικά δυόμιση μήνες πριν από το Συνέδριο για το αν εγκρίνουμε ή όχι την πρόταση. Μα γιατί τότε κάνουμε το συνέδριο, τι νόημα έχει ο προσυνεδριακός διάλογος, γιατί δεν περιοριζόμαστε στο life streaming αγνοώντας οιαδήποτε, έστω και μία, επιτελική συλλλογική οργανωμένη διαδικασία διαβούλευσης;
Σύμφωνα με την ίδια πρόταση το Συνέδριο δεν είναι αρμόδιο να εκλέξει το ανώτερο συλλογικό πολιτικό κι οργανωτικό καθοδηγητικό όργανο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, το Πολιτικό Συμβούλιο, αλλά τρία άτομα, τον Πρόεδρο, τον Οργανωτικό Γραμματέα, τον Γραμματέα Κοινοβουλευτικού Έργου και την Επιτροπή Αξιολόγησης και Αξιοποίησης Στελεχών.
Το Πολιτικό Συμβούλιο θα εκλεγεί μετά από τη Μεγάλη Συνάντηση Αντιπροσώπων(ΜΕΣΥΑ). Οι αντιπρόσωποι του Συνεδρίου θα περιμένουν τη σύγκλιση των κατά πολύ ολιγότερων αντιπροσώπων της ΜΕΣΥΑ, για να δουν ποιά θα είναι η καθοδήγηση του Κινήματος. Επί πλέον προβλέπεται η λειτουργία της ΜΕΣΥΑ ως παράλληλου συνεδρίου δίπλα στο συνέδριο. Το υποσύνολο του συνόλου.
Επίσης το Πολιτικό Συμβούλιο περιγράφεται ως το πολιτικό όργανο του κινήματος κι όχι ως το ανώτερο πολιτικό όργανο του κινήματος. Ενώ παράλληλα ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου αναγορεύεται ως Υπεύθυνος όλων των Τομέων Πολιτικής, ωσάν η χάραξη παντού ανεγεννητικής για τη χώρα πολιτικής να περιορίζεται στη τρέχουσα κοινοβουλευτική διαχείρηση.
Υπάρχουν κι άλλες παρατηρήσεις μα δε θέλω να σας κουράσω άλλο.
Δυό Προτάσεις:
-Η οργανωτική δομή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πολιτικό διακύβευμα για το ίδιο. Αν το εννοούμε υπάρχει χρόνος για ουσιαστική συλλογική διαβούλευση.
-Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το ΠΟΤΑΜΙ οφείλει στο ανώτερο συλλογικό του όργανο, στο Συνέδριο, να εκλέξει και να παρουσιάσει στη κοινωνία τη συλλογική πολιτική κι οργανωτική του καθοδήγηση που θα πλαισιώνει τον επικεφαλής του και που θα είναι, με δυνατότητα μεταβολών, το ανώτατο όργανό του μεταξύ δύο συνεδρίων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s