Δημοκρατία

Η αλήθεια μου είναι η μνήμη μου. Το σύνολο των μνημών μου δίχως καμμιά εξαίρεση, δίχως καμμιά προτίμηση ή απώθηση. Όλες ανεξαίρετα οι εμπειρίες που επέδρασαν πάνω στο μοναδικό μου σκαρί ως νεογέννητο.

Κάθε νεογέννητο είναι μια μοναδική αρχή.

Μοναδικές είναι και οι εμπειρίες του κάθε νεογέννητου, αυτές που αποκτά από μόνο του κι αυτές που του μεταδίδονται.

Διαφορετικές ομαδοποιήσεις κάθε είδους και μορφής οδηγούν πολλούς ανθρώπους να έχουν κοινές εμπειρίες. Η κοινότητα αφορά κάθε φορά διαφορετικές ομαδοιπήσεις με πολλαπλές διασταυρώσεις των ομάδων.
Έτσι έχουμε τις κοινές αλήθεις, τις κοινές μνήμες, τις κοινές προτιμήσεις, τις κοινές απωθήσεις, μα ταυτόχρονα κάθε πολύπλοκο άθροισμα μνήμης είναι μοναδικό. Όπως μοναδική και γι’ αυτό σεβαστή κι ας μη μας αρέσει, ούτε στους άλλους μπορεί να μην αρέσει η δικιά μας, είναι η αλήθεια της κάθε μιάς και του κάθε ενός.
Η ισοτιμία ως αξιακή επιλογή κι ως οργανωμένο σύστημα όλων ανεξαίρετα των νεογέννητων της ανθρωπότητας, των μοναδικών μνημών, των μοναδικών αληθειών των 7,35 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν σήμερα στη γη, είναι η πρώτη και θεμελιακή αρχή της Δημοκρατίας.
Του κράτους του δήμου, του κράτους της ισότιμης, πως αλλιώς, ισχύος των 7,35 δισ. ανθρώπων, με καθολικό και ισότιμο δικαίωμα γνώμης, ψήφου, για τα όποια κοινά τεκταινόμενα.
Κι ακολουθεί η δεύτερη αρχή της δημοκρατίας, που είναι ο σεβασμός της αλήθειας, της ψήφου, της πλειοψηφίας για ένα θέμα, αν πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για αυτό.
Υποθέτω ότι αυτή η παραδοχή των δυο αρχών της Δημοκρατίας, της ισοτιμίας της ψήφου και του σεβασμού της πλειοψηφίας, είναι η μοναδική πρωταρχική πολιτική διάκριση έναντι όσων δεν τις αποδέχονται.
Όσες κι όσοι αποδέχονται τη δημοκρατία θα βρουν τη λύση, δίχως να σκοτωθούν, ανήκουν στο ίδιο στρατόπεδο.
Θα επιθυμούσα, θα μου άρεσε, θα προτιμούσα τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, σε όλο τον πλανήτη, που να συμπεριλαμβάνει και να ενώνει, να στηρίζεται και να στηρίζει, όλους ανεξαίρετα τους συνανθρώπους μας που αποδέχονται τις δυο αρχές της Δημοκρατίας.
Δεν μ’ ενδιαφέρει αν είναι μουσουλμάνοι, χριστιανοί, βουδιστές, άθεοι, πράσινοι ή κόκκινοι, πλούσιοι ή φτωχοί, ψηλοί ή κοντοί, αδύνατοι ή χοντροί, πρώην ή και νυν αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, οικολόγοι, αναρχικοί, ανώνυμοι ή επώνυμοι κ.ο.κ.
Το κόμμα αυτό μπορεί να λέγεται, αυτό που είναι, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Σκέτο δίχως θετικούς ή αρνητικούς προσδιορισμούς.
Και μπορεί να φτιαχτεί, άμεσα, τώρα στην Ελλάδα.
Ανοίγουμε μια σελίδα στο διαδίκτυο με τον τίτλο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και αυτή η σελίδα γίνεται ο δημιουργός του νέου κόμματος, του νέου πολιτικού υποκειμένου που εμείς επιλέγουμε.
Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και μετά και κάθε Ευρωπαίος ή Παγκόσμιος μπορεί να συμμετάσχει ισότιμα στη κοινή μας, σελίδα, στη κοινή μας ομάδα, πολιτικό οργανισμό, κόμμα, ως ισότιμη κι ισότιμος συνδημιουργός του.
Κάθε Πολίτης-Μέλος της κοινής μας ομάδας θα έχει τη δική του σελίδα μέσα στη κοινή μας σελίδα, όλες οι ατομικές υποσελίδες θα είναι ισότιμες στην προβολή τους, με ισότιμο δικαίωμα ψήφου.
Οποιοδήποτε όργανο συντονισμού χρειαστεί να εκλεγεί, αυτό θα συμβεί σε πρώτη φάση μόνο αν συγκεντρωθούν χίλιοι στην αρχική κοινή σελίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο Facebook, με ελεύθερες, ανοιχτές ισότιμες, γνώμες, υποψηφιότητες και καθολικό ισότιμο δικαίωμα ψήφου κάθε Πολίτη-Μέλους της σελίδας.
Μέλος μπορεί να γίνει δίχως κανέναν αποκλεισμό αλλά και καμμιά προτίμηση, κάθε Ελληνίδα κι Έλληνας πολίτης, που επιθυμεί πραγματικά, να πάρει την τύχη του στα χέρια του και να την συνδιαμορφώσει. Ανεξάρτητα τι είταν μέχρι τα τώρα. Φτάνει να αποδέχεται τις δυο αρχές της δημοκρατίας, την ισοτιμία και το σεβασμό της πλειοψηφίας. Και της μειοψηφίας ως δικαίωμα.
Ένα μέλος διαγράφεται μόνο με την ψήφο της πλειοψηφίας.
Αμέσως μετά τη δημοσίευση αυτού του κειμένου ανοίγει σελιδα στο Facebook με την ονομασία Δημοκρατία, στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε. Εγώ την άνοιξα και κάθε μια και κάθε ένας που εγγράφετα γίνεται ισότιμο μέλος. Μπορείτε επίσης με οποιοδήποτε διαδικτυκό μήνυμα να δηλώσεται τη συμμετοχή σας στο πείραμα.

Δημήτρης Κουμάνταρος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s